Aruba.

Gelegen op 25 kilometer van de noordelijke kust van Venezuela, zorgt het hete, droge klimaat en de beperkte aanvoer van zoet water in dit Caribische eiland, ervoor dat de bewoners zich terdege bewust zijn van de beperkingen die de natuur op de menselijke activiteit kan hebben.

De bevolking van het eiland is van oudsher gewend om een balans te vinden en leeft van wat de natuur te bieden heeft.

Op de populaire stranden van het eiland kun je genieten van een blauw-groene zee die kalm en helder over de populaire stranden van Aruba spoelt. In sommige gebieden bereikt de zichtbaarheid een diepte van meer dan honderd voet.

Een uitzondering hierop is de zee die tegen de ruige noordkust slaat en de neiging heeft wild en met hoge, donderende golven tegen de grillige rotsformaties te beuken.

Bon bini – Welkom.

Arubanen zijn een volk met een opvallende uiterlijk en staan bekend om hun warme en vriendelijke persoonlijkheid. De vroegste bewoners van het eiland waren de Arawak-indianen, een vredelievende stam die vooral uit boeren en vissers bestond.

Nederlands en de lokale taal, het Papiaments, zijn de officiële talen van Aruba, maar de meeste Arubanen spreken minimaal vier talen, waaronder Engels en Spaans. De moedertaal Papiaments belichaamt de vriendelijkheid waarvoor de lokale bevolking bekend is. De taal heeft een open karakter weergegeven wordt in de unieke gezegden en maniertjes.

“Once a year, go someplace you’ve never been before.”

Tijdelijk verblijf op Aruba

Mensen die tijdelijk willen verblijven, mogen Aruba betreden zonder een schriftelijke vergunning en mogen voor een periode van maximaal 14 dagen blijven.

Burgers van Nederland of de Nederlandse Antillen kunnen tot zes maanden blijven.

Tijdens een tijdelijk verblijf mag u niet werken of werk aanvaarden zonderde uitdrukkelijke toestemming van de autoriteiten die de (schriftelijke) tijdelijke verblijfsvergunning- afgeven. Noch zijn ze toegestaan ​​om zaken te doen of een bedrijf te starten op het eiland.

Als u een vraag heeft waarvan u het antwoord niet onmiddellijk op de site vindt, kunt direct contact opnemen via info@morends.com en uw persoonlijke vragen stellen. U kunt natuurlijk ook bellen of langskomen in de winkel.

Permanent verblijf op Aruba

U droomt al lang om te emigreren naar Aruba en eindelijk … de dag is daar dat u de definitieve beslissing heeft genomen. Maar heeft u gedacht aan het volgende?

Paspoort en medische verklaring

Volgende documenten zijn een must bij permanent verblijf op Aruba

– Geldig paspoort voor Aruba
– Drie pasfoto’s van echte gelijkenis
– Een geldig vaccinatiebewijs tegen pokken, niet meer dan drie jaar oud
– Een medische verklaring dat de houder niet lijdt aan een besmettelijke ziekte of psychische ziekte, afgegeven binnen 30 dagen voor de reis begon
– Een bewijs van betaling van de vereiste wettelijke vergoeding

Tijdelijke of permanente Werkvergunning

Elke buitenlanders die een beroep wil uit te oefenen moet een werkvergunning hebben. De werkvergunning wordt enkel alleen verleend als er geen gekwalificeerde lokale personen beschikbaar zijn. Over het algemeen komen enkel aanvragen voor werk-vergunningen in aanmerking wanneer deze ingediend zijn via een lokale werkgever, die de volledige verantwoordelijkheid voor eventuele kostendie zullen gemaakt worden, accepteert.

Met uitzondering van de toeristen, moeten alle andere personen een schriftelijke vergunning hebben om hun juridische aanwezigheid op het eiland te bewijzen. Dit betekent dat men niet zou mag reizen naar of op het eiland als men in afwachting is van een verzoek voor verblijfs- en/of werkvergunning.

Aanvraagformulieren

Voor u daadwerkelijk emigreert moet u zich verzekeren van de nodige formulieren.
Aanvraagformulieren kunt u gratis verkrijgen via:
Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero (DIMAS)
De directie van Alien Integratie, Beleid en Toelating
Wilhelminastraat 31-33
Oranjestad, Aruba
Telefoon +297 522 1500
Fax kort verblijf afdeling (visum): 297 522 1501

Praktisch Verhuizen met Morends

Voor alle praktische zaken vóór en tijdens de verhuizing neemt u contact op met Morends Logistics.

Verhuizen naar Aruba doet u natuurlijk het liefst met een ervaren partner die u met raad en daad terzijde staat. Wij zijn ervaren in verhuizingen naar diverse bestemmingen in het Caribische gebied.

Uw inboedel moet een afstand afleggen van meer dan 7300 km tijdens uw verhuizing naar Aruba. Morends draagt zorg voor het inladen en vervoeren.

Tijdens de gehele reis zijn uw spullen volledig verzekerd tegen schade of verlies.

Wilt u binnenkort emigreren naar Aruba?

Pin It on Pinterest

Share This