[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”on”][et_pb_fullwidth_image admin_label=”Fullwidth Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/Morends-emigreren2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_fullwidth_image][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Curaçao.

De bevolking van Curaçao noemt het eiland Kursow, een Papiaments woord, wat wijst op een sterke cultureel bewustzijn. Curaçao was een lid van de Nederlandse Antillen (tot 10 oktober 2010, toen de Nederlandse Antillen werd opgelost) en blijft sterke banden met Nederland onderhouden.

Curaçao is een smeltkroes met meer dan 50 nationaliteiten. Afro-Cariben vormen de meerderheid van de bevolking. Een gevolg van de historische slavenhandel is een rijk cultureel erfgoed, vandaag omarmd door zowel de eilandbewoners en bezoekers. Tot op de dag van vandaag geven Afo-Caribische tradities verder vorm aan Curaçao. Deze Afro-Caribische invloeden zijn onder andere te vinden in de Papiamentu-taal, Tambu (curacao blues), het eten, religie en spiritualiteit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Meesters van de taal.

Inwoners van Curaçao zijn van nature en door noodzaak, meesters van de taal. De meeste native speakers zullen het Nederlands, Engels en Papiaments gebruiken met evenveel zelfverzekerdheid. Nederlands is de officiële taal, terwijl Papiamentu de meest voorkomende is. Door de meeste bewoners wordt Spaans en Engels veel gebruikt.

Papiamentu (Papiamento) is een veelzijdige Creoolse taal, gebaseerd op het Portugees, Spaans, Nederlands, en verschillende Afrikaanse dialecten. Deze taal wordt het meest gesproken in de ABC-eilanden, en is al 300 jaar in gebruik. Het is in zekere zin, de oorspronkelijke taal van Curaçao, en was bedoeld voor gesproken communicatie en niet schriftelijke. Om die reden, zult u vaak verschillende spellingen voor dezelfde woorden zien, niet alleen bij het ABC, maar op elk eiland. Bijvoorbeeld, Aruba spelt de naam van de taal Papiaments, terwijl Curaçao maakt het Papiamentu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” background_color=”#00b3c4″ inner_shadow=”off” parallax=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” button_url=”https://morends.com/index.php/contact/” button_text=”Vraag ons naar advies” background_color=”#7ebec5″ use_background_color=”off” background_layout=”dark” text_orientation=”center” url_new_window=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_border_width=”0″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″]

Stay focused, go after your dreams and keep moving toward your goals.

LL Cool J

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Emigreren naar Curacao

Vanwege de vele Nederlandse invloeden is een verhuizing van Nederland naar Curaçao een minder grote stap is dan naar een groot aantal andere buitenlanden.

Er wonen op Curaçao ongeveer 5.000 Europese Nederlanders. Deze Nederlanders zijn vooral werkzaam in het bedrijfsleven of bij de Koninklijke Marine, of zij wonen op Curaçao als penshonado.

Per jaar bezoeken circa 50.000 Europese Nederlanders het eiland als toerist of voor zaken.
Bijna iedereen spreekt en verstaat Nederlands, er zijn Nederlandstalige kranten, radio en televisie, het onderwijs sluit aan op het Nederlandse schoolsysteem.
Het rechtssysteem in grotendeels gebaseerd op het Nederlandse.

Aan de andere kant vergeet men door dat Nederlandse karakter wel eens dat men in een ander land is, met een eigen cultuur en identiteit. Als u die eigen cultuur respecteert, zowel in uw beoordeling van het eiland als in uw benadering van de mensen, zult u zich snel thuisvoelen op Curaçao.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/curacao1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wat te doen bij emigreren

1. Uitschrijving uit Nederland

Als u uit Nederland vertrekt dient u zich uit te schrijven uit het bevolkingsregister. Dat doet u bij uw (deel-) gemeente. Vraag om een bewijs van uitschrijving. Dit wordt niet automatisch verstrekt. Zorg ook voor een uittreksel uit het geboorteregister, afschrift van de huwelijksakte of geregistreerd samenlevingscontract. Deze dient u aan te vragen in de gemeente waar dit heeft plaatsgevonden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/curacao2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

2. Emigratie naar Curaçao

Om op Curaçao te wonen of te werken heeft u, indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt, een Van Rechtswege verklaring nodig. Hiervoor dient u een aantal documenten te overleggen, o.a. geboorte-uittreksel, huwelijksakte (indien gehuwd) en een bewijs van goedgedrag. Tevens dient u aan te tonen dat u over voldoende geldelijke middelen beschikt (middels een arbeidsovereenkomst met uw toekomstige werkgever of een bankstatement).

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/curacao3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

3. Inschrijving op Curaçao

Zodra de Van Rechtswege toelating is verleend kunt u zich inschrijven in het bevolkingsregister. Naast de gebruikelijke documenten zoals de Van Rechtswege verklaring, paspoort, geboorte uittreksel en huwelijksakte dient u ook een bewijs van uitschrijving uit uw laatste woonplaats te overleggen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/curacao4.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” background_color=”#f9f9f9″ inner_shadow=”off” parallax=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://morends.com/wp-content/uploads/2017/02/Curacao.jpg” url_new_window=”off” animation=”right” show_in_lightbox=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Praktisch Verhuizen met Morends

Voor alle praktische zaken vóór en tijdens de verhuizing neemt u contact op met Morends Logistics.

Verhuizen naar Curacao doet u natuurlijk het liefst met een ervaren partner die u met raad en daad terzijde staat. Wij zijn ervaren in verhuizingen naar diverse bestemmingen in het Caribische gebied.

Uw inboedel moet een afstand afleggen van meer dan 7000 km tijdens uw verhuizing naar Curacao. Morends draagt zorg voor het inladen en vervoeren.

Tijdens de gehele reis zijn uw spullen volledig verzekerd tegen schade of verlies.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” background_color=”#fecc40″ inner_shadow=”off” parallax=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” background_color=”#7ebec5″ use_background_color=”off” background_layout=”dark” text_orientation=”center” button_url=”https://morends.com/index.php/contact/” button_text=”Mail of bel nu” url_new_window=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_border_width=”0″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″]

Wilt u alles over emigreren naar Curacao weten?

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]